AnasayfaSürdürülebilirlikKalkınma Gündemi

2017 İstanbul Kalkınma Diyalogları başlıyor

2017 İstanbul Kalkınma Diyalogları başlıyor

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), tarafından hazırlanan İstanbul Kalkınma Diyalogları, 23-24 Mart 2017 tarihleri arasında Şişli Marriott Hotel’de gerçekleştirilecek.

Bu yıl 3.sü düzenlenecek olan kalkınma diyaloglarının odak noktası risk ve dayanıklılık (#riskandresilience) teması altında yapılacak.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, 2015 yılı itibariyle Doğu Avrupa, Türkiye ve Orta Asya’nın orta gelirli ülkelerinde sürdürülebilir kalkınma konulu bölgesel bir forum olarak İstanbul Kalkınma Diyaloglarını başlattı. UNDP ve Birleşmiş Milletler’den pek çok konuşmacının katılacağı etkinlikte dünya genelinden kalkınma alanından uzmanlar, politikacılar, sivil toplum liderleri ve özel sektör temsilcileri bir araya gelecek. Ayrıca, UNDP Başkanı Helen Clark ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Genel Sekreteri Arda Batu gibi pek çok önemli konuşmacı yer alacak.

İstanbul Kalkınma Diyalogları bünyesindeki konferansta, her geçen gün giderek artan eşitsizliklerle ilgili kaygılar, üzerinde durulacak. Diğer bir yandan da dünyada yaşanan hızlı siyasi, ekonomik ve finansal değişikliklerin, çatışmaların, iklim değişikliklerinin ve afetlerin sürdürülebilir kalkınma üzerine etkilerinden bahsedilecek, ve  bu kapsamda izlenecek yeni yollar araştırılacak.

Kayıt ve detaylı bilgi için tıklayınız.