AnasayfaEkolojiUlaşım

2050 yılına kadar 25 şehir, emisyon salınımını nötr hale getirecek

2050 yılına kadar 25 şehir, emisyon salınımını nötr hale getirecek

Milano’nun da dahil olduğu 25 şehir, 2050 yılına kadar emisyon salınımını sıfıra indireceklerinin ve 2020’den önce de daha iddialı iklim planları yapacaklarının taahhüdünü verdi.

C40 Şehirleri’nin desteğiyle geliştirilen iklim eylem planları, dünyanın en büyük kentlerinin emisyonlarını önümüzdeki on yılda kesmesine ve 2050 yılına kadar net sıfır emisyona indirgemesine yardımcı olacak.

Planlar aynı zamanda her şehrin iklimle ilişkili krizlere ve aşırı hava olaylarına karşı dayanıklılığını nasıl geliştireceğini de gösterecek. C40, daha fazla şehir genelinde uzun vadeli emisyon azaltma hedeflerine ulaşmak için “Karbon Nötr Şehirler İttifakı” gibi diğer şehir girişimleri ile iş birliği içerisinde çalışacak.

C40 Şehirleri, Paris Anlaşması’nın hedeflerine uygun olarak uzun vadeli iklim eylem planları geliştirmede dokuz Afrika şehrine doğrudan destek sağlayacaklarını açıkladı. Bu proje, halihazırda Uluslararası İklim Girişimi’nin bir parçası ve Almanya’nın çevre, doğa koruma, inşaat ve nükleer güvenlik alanındaki bakanlık birimleri de bu proje kapsamında yapılacak girişimleri destekleyecek.

Kaynak