AnasayfaGöç ve MültecilerKültür - Sanat

4. Uluslararası İzmir Sanat Bienali başlıyor

4. Uluslararası İzmir Sanat Bienali başlıyor

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası İzmir Sanat Bineali, göç ve insani değerler teması ile bugün açılış yapıyor. 11 Mayıs tarihine kadar sürecek olan Uluslararası İzmir Sanat Bienali, sanatla birlikte toplumsal problemlere dikkat çekerek insanlarda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Bineal, sanatı ülkemizdeki problemlere özellikle de göç kavramının insanlık sorunu olduğu bu günlerde ülkelerin kültürel alandaki faaliyetlerle gelişmelerine olanak sağlamak amacıyla ön plana çıkartmaya çalışıyor.

Sanat, bir çeşit özgür düşünce ifade etme aracıdır, bu yüzden özellikle Türkiye’de son yıllarda sanat alanında düzenlenen etkinliklerin artması ve bunların bir kısmının uluslararası katılımcılarla gerçekleşiyor olması umut vericidir.  

Göç teması altında düzenlenen 4.Uluslararası İzmir Sanat Bienali, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulunun, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığının, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığının İzmir İl Kültür Müdürlüğü  T.C Devlet Resim Heykel Müzesinin, Ege Ünivesitesi  Atatürk kültür merkezinin, Seba Sanat Galerisinin, Sanatçıların,  Maddi manevi destek ve himayelerinde  gerçekleştirilmiştir.

Kaynak