AnasayfaSürdürülebilir KalkınmaUluslararası Kalkınma

Abu Dabi Sürdürülebilirlik Haftası 16-23 Ocak 2016 Tarihinde Gerçekleşecek

Abu Dabi Sürdürülebilirlik Haftası 16-23 Ocak 2016 Tarihinde Gerçekleşecek

2008 yılında ilk kez gerçekleştirilen Abu Dabi Sürdürülebilirlik Haftası (ADSW), bu yıl 16-23 Ocak 2016 tarihinde düzenlenecek.

İlk olarak 2008 yılında bölgesel/ küresel temsilciler ve dünya liderlerinin katımıyla gerçekleştirilen ADSW, sürdürülebilir kalkınma ve temiz enerji ile ilgili tüm konuları bir araya getirmeyi hedefleyen küresel bir platform etkinliğidir. Orta Doğu’daki en geniş organizasyon özelliği taşıyan ADSW, sürdürülebilirlik noktasında birçok paydaşı bir araya getirebilmekte ve böylece uluslararası diyaloğu mümkün kılmaktadır.

ADSW ilk olarak 2008 yılında 84 ülkeden 11 bin temsilcinin katılımıyla gerçekleşmiştir. 2015 yılında yapılan zirveye ise 170 ülkeden yaklaşık 32 bin temsilci katılım göstererek, sürdürülebilirlik konusundaki farklı temaları masaya yatırmışlardır. Bu seneki organizasyonda ise bu sayının daha da artacağı tahmin edilmektedir.

Bu yıl düzenlenecek olan Sürdürülebilirlik Haftası’na dünya liderleri, politika yapıcılar, düşünce liderleri, uzmanlar , bilim adamları, iş insanları ve birçok sivili toplum temsilcisi katılım gösterecektir. Zirve boyunca, ‘Uluslararası Su Zirvesi’,‘Abu Dabi Yenilenebilir Enerji Konferansı’, ‘Zayed Gelecek Enerji Ödülleri Seromonisi’ ve ‘EkoAtık’  gibi önemli yan konferanslar düzenlenecektir.