AnasayfaKalkınmaEkonomik Kalkınma

Adana Ticaret Odası ve İhtiyaç Haritası deprem bölgesi için işbirliği protokolü imzaladı

Adana Ticaret Odası ve İhtiyaç Haritası deprem bölgesi için işbirliği protokolü imzaladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, bölgeye destek ve yardımlarını kesmeden sürdüren Adana Ticaret Odası (ATO) 2015’te kurulan, birey, kurum ve kuruluşları ihtiyaç sahipleri ile buluşturan “İhtiyaç Haritası” ile iş birliği protokolü imzaladı. 

Protokol kapsamında, ATO’da kurulacak olan “Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezi” üst çatısı altında, İhtiyaç Haritası ile organik bağları olan IDEMA ve INOGAR’ın da uzmanlık alanlarını kapsayacak şekilde bölgenin sosyo – ekonomik ihtiyaçların giderilmesine yönelik ortak çalışmalar ve projeler hazırlanarak yürütülecek. 

İhtiyaç Haritası’nın kurucularından sanatçı Mert Fırat ve sahada birlikte çalıştığı ekip arkadaşları ile ATO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreterinin de hazır bulunduğu imza töreninde konuşan ATO Başkanı Yücel Bayram, Adana’nın depremin olduğu ilk günden bu yana lojistik merkezi gibi çalıştığını belirtti. Yurt içi ve yurt dışından uçakla gelen yardımların Adana Şakirpaşa Havalimanı’na ve İncirlik Hava Üssü’ne indiğini, buradan da deprem bölgesine transfer edildiğini açıklayan Başkan Bayram: “Bugüne kadar yaptığınız çalışmaları takdirle izledik. Çok güzel ve hayırlı işler yapıyorsunuz. Biz de ATO olarak depremin ilk gününden bu yana afetin yaralarını sarma adına çok önemli işler yaptık. Bundan sonrasında da bölgemiz ve ilimiz için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu felaket asrın felaketi, artık herkes bunun bilincinde. Hep beraber, tüm Türkiye el verirse bir an evvel toparlanır, yaralarımızı sararız. Odamız bünyesinde kurulacak Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezi’nde sizlerle işbirliği içerisinde çok başarılı çalışmalara imza atacağımıza gönülden inanıyorum” dedi. 

İhtiyaç Haritası Kurucusu ve Başkan Yardımcısı sanatçı Mert Fırat ise, depremin ilk gününden bu yana kapılarını hem depremzedelere hem de bölgeye destek vermek için gelenlere açan ATO’ya teşekkür etti. ATO’nun özverili çalışmalarının İhtiyaç Haritası’nın yardım stratejisinde önemli rol oynadığını belirten Mert Fırat, Adana’nın bölgeye yapılacak yardım çalışmalarında karargâh üssü olacağını kaydetti.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: