Anasayfaİnsani YardımGıda

Afrika’nın gıda sorunu için tasarlanan hareketli gökdelen, eVolo’nun bu yılki galibi oldu

Afrika’nın gıda sorunu için tasarlanan hareketli gökdelen, eVolo’nun bu yılki galibi oldu

Ekilebilir alanlarını ve bir drone deposunu içeren kavramsal bir gökdelen, eVolo 2017 Gökdelen yarışmasının galibi oldu. eVolo Gökdelen Yarışması için ne kadar fantastik sunumlar yapılmış olursa olsun, tasarımların gerçek bir dünya soruna, çözüm sunmaları da gerekiyor.

Mashambas-Skyscraper-evolo-interior.jpg.838x0_q80

Bu yıl birinciliği kazanan Mashambas Skyscraper, mütevazi görüntüsüne rağmen çok gerçekçi ve acil bir konunun üstesinden gelmek için tasarlandı. Mashambas Skyscraper’ın yaratıcıları Polonyalı Pawl Lipinski ve Mateusz Frankowski, gökdelenlerini tarımsal desteğe çok ihtiyaç duyan yoksul Sahra altı Afrikalı topluluklar için özel olarak tasarladılar.

Mashambas-Skyscraper-Diagram-evolo.jpg.838x0_q80

Tasarımcıları tarafından gıda sorununa çözüm olmak dışında “bir eğitim merkezi” işlevi görmesi için de oluşturulan gökdelen,  hareket edebilen modüler bir plana sahip. Hareket kabiliyeti olan gökdelenin nihai hedefi, dünyanın yoksul nüfusunun bir kısmını fakirlikten korumak. Gökdelen projesi hayata geçirilirse sadece gıda değil, eğitim hizmetleri, tohum paylaşımı gibi birkaç temel yardımı sağlayarak zor durumda olan topluluklara yardım edecek.

kaynak.