AnasayfaEkolojiSürdürülebilirlik

Afrika’nın İlk Bisiklet Paylaşım Sistemi Marakeş’te Başlatıldı

Afrika’nın İlk Bisiklet Paylaşım Sistemi Marakeş’te Başlatıldı

Afrika’nın ilk bisiklet paylaşım sistemi ‘Medine Bisikletleri’, şehir trafiğinin yoğunluğu bitirmek ve sürdürülebilir yeşil ulaşım sağlamak için Marakeş’te başlatıldı.

COP22 Zirvesi’yle aynı anda başlatılan sistem, Marakeş’te sürdürülebilir yeşil ulaşımı desteklemek için Fransız bisiklet şirketi Smoove tarafından kuruldu.

Marakeş Çevre Bakanı Yardımcısı Hakima El Haite, daha sürdürülebilir bir şehir için Marakeş’teki bisiklet paylaşım sistemini tüm ülkeye yaymak istediklerini ifade etti. Ayrıca yakın zamanda şehirde elektrikli otobüslerin de kullanılmaya başlayacağını belirtti. Afrika’nın ilk bisiklet paylaşım sistemiyle birlikte yeşil ulaşım uygulamasının tüm ülke genelinde genişlemesini umduklarının altını çizdi.

Ayrıca 40 yıl önce Marakeş’te kadın erkek bir çok kişinin bisikletle rahat bir ulaşım sağladığını ve bu günlere geri dönmek istediklerini ifade etti. Hem şehir trafiğini azaltacak hem de ekonomik olarak ulaşım kolaylığı sağlayacak bisiklet paylaşım sisteminin en kısa zamanda bütün Afrika ülkelerinde yaygınlaşması bekleniyor.

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu