AnasayfaEkoloji, İklim-Kırsal Kalkınma

Asya’nın İlk Dikey Ormanı Çin’in Nankin Şehri’nde Kurulacak

Asya’nın İlk Dikey Ormanı Çin’in Nankin Şehri’nde Kurulacak

Hava kirliliği Çin’de ciddi boyutlara ulaşırken, yetkililer bu durum karşısında farklı önlemler almaya çalışıyor. İşte o önlemlerden birisi de dikey orman kurmak. Çin’in Nankin şehrinde yapılacak olan dikey ormanlar her gün 60 kilo oksijen üreterek hava kirliliğiyle mücadele edecek.

2018 yılında inşasının tamamlanması planlanan dikey orman, 200 ve 100 metrelik iki kuleden oluşacak. Ayrıca bu dikey ormanlarda 23 farklı yerel bitki türünden 2500 adet çalı ve 1100 adet ağaç yer alacak.

Büyük kulede iş merkezleri , müzeler ve mimarlık okulu gibi yerler bulunurken, küçük olan kulede eğlence merkezi, otel ve çatı katında büyük bir havuz yer alacak. Stefano Boeri Architetti grubu daha önce Milano ve Lozan’da da dikey ormanlar inşa etmişti ve Nankin Kuleleri de tamamlandığında dünyanın 3. dikey ormanı ünvanını taşıyacak.

Gittikçe kirlenen dünyamızda dikey ormanlar sayesinde biraz olsa nefes alma imkanı bulabiliriz. Üstelik Nankin’den sonra Şangay, Guizhou, Shijiazhuang ve Liuzhou’da da dikey ormanların inşa edilmesi için çalışmalara başlandı.

Kaynak