AnasayfaKültür - Sanatİnsan Hakları

Avrupa Birliği 6. İnsan Hakları Kısa Film Yarışması

Avrupa Birliği 6. İnsan Hakları Kısa Film Yarışması

AB Türkiye Delegasyonu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü çerçevesinde kısa film yarışması düzenliyor. Finale kalan ve ödül kazanan filmler 6. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri’nde gösterilecek.

Avrupa Birliği’nin temel insan hakları değerlerini sinema aracılığıyla teşvik etmeyi amaçladığı ve bu yıl 6.’sı düzenlenecek yarışma için son başvuru tarihi 16 Kasım 2016.

2016 AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışmasının amacı; katılımcılara bu konuyu sinematik bir açıdan ele alma fırsatı vererek insan hakları konusunda farkındalık yaratmak, düşünmeye teşvik etmek ve film yapımcılarına filmlerini sergileyebilecekleri bir platform sağlayarak destek vermek.

Avrupa Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen, insan hakları konulu kısa fimlerin yarışacağı yarışmada filmler, jenerik dahil en az 3 dakika en fazla 10 dakika sürede olacak.

Ön eleme sonrasında finalist olarak 10 film seçilecek ve bunların arasından yarışma esas jürisi kararıyla kazanan 3 film belirlenecek. Sonuçlar, 10 Aralık 2016, Cumartesi günü Ankara’da yapılacak Ödül Töreni’nde açıklanacaktır.

Başvuru formunu BURADAN indirebilirsiniz.