Anasayfaİnsani YardımGıda

Avrupa Birliği ve İngiltere Sudan’daki kıtlıkla mücadele için bir araya geldi

Avrupa Birliği ve İngiltere Sudan’daki kıtlıkla mücadele için bir araya geldi

Güney Sudan’da insani yardıma acil ihtiyaç duyuluyor. Ülke  nüfusunun neredeyse %40’ı açlıkla mücadele ediyor. Birleşmiş Milletler’in kayıtlarına göre bir çok kişi kıtlık yüzünden hayatını kaybediyor.

Ülkedeki kıtlık beyanının ardından AB ve İngiltere hükümeti Sudan için yeni ve mevcut fonları harekete geçirdi. Öncelikle İngiltere Uluslararası Kalkınma Departmanı (DFID), kıtlıkla mücadele için 100 bin avroluk bir fon desteği sağlayacak.

Somali, Yemen ve Nijerya’da da yaşanan benzer açlıkla mücadele krizlerinin ardından BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) dünya kaynaklarının kendisini besleme yeteneğinin doğal kaynaklar ve  iklim değişikliğine bağlı sebeplerle tehlikeye girdiği konusunda uyardı.

Gıda Tarım Örgütü’nün yayımlanan son raporunda son 30 yılda küresel açlığın azaltılması konusunda ilerleme kaydedilse de, 2050 yılına kadar küresel nüfusun 10 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu yüzden gıda üretiminin de yeterli olmayacağı düşünülüyor. Ayrıca raporda gıda üretiminin ve ekonomik büyümenin genişlemesinin çevre üzerinde ağır bir tahribat uyandırdığını da belirtildi.

Kaynak