AnasayfaOrtak Çalışma (Coworking)

Avrupa Birliği’ndeki ortak çalışma alanları, İngiltere’den ayrılan şirketleri karşılamaya hazırlanıyor

Avrupa Birliği’ndeki ortak çalışma alanları, İngiltere’den ayrılan şirketleri karşılamaya hazırlanıyor

Amsterdam’da düzenlenen Sosyal İşyeri Konferansı’nda Hollanda’nın önemli iş merkezlerinden Tribes’in CEO’su Eduard Schaepman, İngiltere’den 26 şirketin Hollanda’ya kısmi transferleri için başvurduklarını söyledi.

Hollanda merkezli başka bir büyük bir iş merkezinin temsilcisi de, Londra’daki şirketlerin İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrıldığında şehirler arası ensek hareket etme ortamı sunan ve yerli pasaport kullanan ofisler kurduğunu belirtti.

images

Ayrıca Avrupa’daki ortak çalışma alanlarının da şu anda Londra, Birmingham ve Liverpool’daki şirketlerden gelen talep akışına karşı hazırlandığı ifade edildi.

Öte yandan Coworkinn’den Mike Hannigan, Coworking Avrupa 2017’nin yapılacağı Dublin’de İrlanda ortak çalışma alanı olayı hakkında küçük bir kamuoyu yoklaması yaptı.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma faaliyetleri konusunda beklenen etkilere ilişkin diğer ortak çalışma alanlarından aldığı temel geri bildirimler şu şekilde;

  • Bir sürü bilgi talebi (kısmi transfer talebi) var, ancak henüz önemli bir hamle yok.
  • Varlıkları artırmaya ve potansiyel hareketin faydalarını nicelleştirmeye yardımcı olan bir dizi sanal ofis açılıyor.
  • Bilgi taleplerinin çoğu Finansal ve Fintech şirketlerinden geliyor.
  • Artan sayıdaki Dijital Pazarlama ve Web geliştirme ajansları, 2019 yılına kadar İrlanda’ya taşınmayla ilgili konuşuyor.
  • Gerçek faaliyetlerden  daha fazla bilgi talebi yapılıyor. Bu durum Brexit süreci başladığında değişebilir ancak bekleyip göreceğiz.
  • Büyük miktarda bilgi talebi Kuzey İrlanda’dan geliyor.
  • Bazı mevcut İrlandalı şirketler Brexit’in bir sonucu olarak yeni kontratlar temin ettiğini ve muhtemelen İngiltere merkezli rekabette yenildiğini bildirdiler.
  • Çok küçük çalışma alanlarında hiçbir etki görülmemiştir.
  • Sınırın kuzey tarafında (Birleşik Krallık’ta) İngiltere’de sanal bürolar kuran bir İrlandalı şirket akını var. Bu durum Güney’de sanal bürolar kurulması için acele etmelerini açık bir şekilde dengeler. İngiltere, Güney İrlanda için önemli bir pazar olmaya devam edecektir.
  • Sınırdaki alanlar, Kuzey İrlanda müşterilerinin coğrafi olarak Güney İrlanda’ya çok yakın olmasını fırsat olarak görüyor.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması (Brexit), resmi olarak gerçekleştiğinde, şirketlerin AB ülkelerine doğru transfer olması muhtemelen 2019 yılına doğru artacaktır.

Kaynak