AnasayfaYenilenebilir EnerjiSu

Avrupa’nın En Büyük Yüzer Güneş Enerjisi Santrali

Avrupa’nın En Büyük Yüzer Güneş Enerjisi Santrali

Avrupa’nın en büyük yüzer güneş enerjisi santrali Birleşik Krallık’ta kuruldu.

Londra’da (Birleşik Krallık) Heathrow havaalanı yakınlarında Avrupa’nın en büyük yüzer güneş enerjisi santrali inşa edildi.

Queen Elizabeth II su rezervi üzerine kurulan santral, 23.000 adet solar panele sahip ve yaklaşık 8 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kaplıyor. Yılda 5.800.000 kW saat enerji üreteceği öngörülüyor.

Enerji, birkaç kilometre mesafedeki enerji merkezine iletiliyor. Bu merkez, ülkenin en büyük su kurumu tarafından işletiliyor. Yüzer panoların en büyük avantajı, soğutulabilir olması.

Santral inşasında görev yapan enerji uzmanları; gelecek için her ne kadar önemli potansiyele sahip olsa da, güneş panellerinin tek başına yeterli enerji kaynağı olmadığını belirtiyor. Bunun sebebi ise; güneş battığında panellerin enerji üretememesi, ancak üzerine kurulduğu düzeneğin gece de çalışmak zorunda olması.

Genel elektrik şebekesine henüz bağlanmamış olan üretim merkezi hala test aşamasında. Birkaç ay içerisinde bu entegrasyonun sağlanacağı öngörülüyor. Bu gerçekleştiğinde ise üretilen enerji, merkez ihtiyaçlarının %20’sini karşılayacak ve yaklaşık 10.000 kişiye hizmet edecek.