AnasayfaKültürel KalkınmaYerel Yönetimler

Belediyelerin Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Uluslararası Sempozyumu Düzenlendi

Belediyelerin Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Uluslararası Sempozyumu Düzenlendi


Hacettepe Üniversitesi ve Bursa Nilüfer Belediyesi işbirliğinde, Türkiye’deki belediyelerin kütüphane arşiv hizmetlerine yönelik uluslararası sempozyumu gerçekleştirildi.


Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ve Bursa Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ortaklığında Belediyelerin Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Uluslararası Sempozyumu 12-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında Bursa’da düzenlendi. Sempozyumda Türkiye’deki bilgi ve arşiv sağlayıcılar olarak belediye kütüphanelerinin kullandıkları teknolojiler ve sundukları dijital hizmetler ele alındı. Belediye kütüphanelerinin kent belleklerini oluşturma noktasındaki görev ve sorumluklarının masaya yatırılacağı bu etkinlikte, kurumlararası işbirliği arandı.


Sempozyumda ayrıca, kamusal alan olmaları doğrultusunda belediye kütüphanelerinin kullanıcılarına sağladığı erişim imkanları ve yaşam boyu öğrenme hizmetleri de gündeme geldi. Bu kapsamda sempozyumun, belediye kütüphanelerinin kullanıcı gruplarına ve bu grupların okuma alışkanlıklarına ilişkin bilimsel bilgi üretimi için adımlar atılması da konuşuldu.


16 oturumdan oluşan sempozyumun programına buradan ulaşabilirsiniz