AnasayfaGirişimcilikSosyal Yardımlar

BİDESTEK Platformu nedir?

BİDESTEK Platformu nedir?

BİDESTEK, sosyal fayda ile alakalı farklı oluşumların (sivil toplum kuruluşları, dijital platformlar, projeler vb.) tek bir yerde toplandığı dijital bir bilgi paylaşım platformudur. Türkiye’de bulunan 90.000’e yakın sivil toplum kuruluşunun yanı sıra; sayısız girişimler, dijital oluşumlar, fiziki oluşumlar ve bireysel gönüllüler sosyal etki alanında öne çıkıyor. Tüm bunlara rağmen ise dünya hayırseverlik endekslerine göre her seferinde son sıralarda yer alıyoruz.

Platformun kurucusu olan Sibel Karamaraş: “Aslında ihtiyaçlarımızı göz önünde bulundurursak, -tabii ki günlük hayattaki ilgi alanlarımızın dışında- inanılmaz bir bilgi dağınıklığı ve eksikliği yüzünden ekstra hiçbir şey yapmadan bile topluma katkı sağlayabileceğimiz gerçeğini kaçırıyoruz.” ifadeleriyle birlikte, gördüğü bu eksikliği kapatmak için 2018 yılının Eylül ayında bir web sitesi oluşturdu.

BİDESTEK Platformu’nun sitesinde; eğitim, bilim ve sağlık gibi farklı kategorilerde ülkemizde bulunan sosyal fayda anlamındaki oluşumları görebilirsiniz. Bağış dışında ise gönüllülük, alışveriş ve hatta yeme-içme gibi farklı aktivitelerde yaratabileceğiniz destekleri keşfedebilirsiniz. Site sayesinde ise çocuklar, kadınlar, sokak hayvanları, yaşlılar ve dezavantajlı gruplar gibi ulaşmak istediğiniz kesimlere farklı yardım alternatifleri bulabilirsiniz.

Siteye ulaşmak için lütfen tıklayınız.