AnasayfaGenel

Big Mac Endeksi

Big Mac Endeksi

400 Cities tarafından, Mc Donalds’ın çok sevilen ürünü Big Mac endeksi hazırlandı.

400 Cities dijital endeks platformu, ABD merkezli hamburger evi Mc Donald’s’ın en çok sevilen ürünü olan Big Mac’in ücret endeksini yayınladı.

Araştırmaya göre, Big Mac’in en pahalı olduğu ülkeler sırasıyla: İsviçre (6.5 İsviçre Frangı), Norveç, İsveç, ABD, Brezilya ve Kanada. Bunları takip eden, hamburgeri görece pahalı satan ülkeler: Danimarka, İsrail, Avustralya, Yeni Zelanda, Avrupa bölgesi, Uruguay, Kosta Rika, Singapur, Güney Kore ve Birleşik Krallık (2.99 İngiliz Sterlini).

Big Mac’in daha ulaşılabilir ücrete satıldığı ülkeler ise en yüksekten en aza: Sri Lanka, Japonya, Türkiye (10.75 Türk Lirası), Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Şili, Tayland, Arjantin, Macaristan, Suudi Arabistan, Çek Cumhuriyeti, Peru, Kolombiya, Filipinler, Çin, Viyetnam ve Mısır (23 Mısır Sterlini).

Küresel düzeyde bu hamburgeri en ucuz fiyatta sunan ülkeler ise: Hong Kong (19.2 Hong Kong Doları), Polonya, Hindistan, Bulgaristan, Endonezya, Meksika, Tayvan, Moldovya, Güney Afrika, Venezuela, Malezya, Rusya ve Ukrayna (39 Grivna).