AnasayfaGirişimcilikİnovasyon

BİGG’den Teknoloji Girişimcilerine 150.000 TL Hibe Desteği

BİGG’den Teknoloji Girişimcilerine 150.000 TL Hibe Desteği

BiGGEge; Ege Teknopark, Ege Üniversitesi, nüvEGE Kuluçka Merkezi ve EÜ EBİLTEM-TTO’nun deneyim, yetkinlik ve altyapılarını bir araya getiren bir ön kuluçka programıdır.

Resmi arayüz kuruluşu olarak, TÜBİTAK’ın 150.000 tl’lik hibe desteği sağladığı Bireysel Genç Girişim programı ile bir startup kurmak isteyen girişimci adaylarına özel destek sağlar.

BiGGEge’nin saha operasyonlarını koordine edecek olan Ege Teknopark kuluçka merkezi nüvEGE; 2015’ten beri donanım ve yaşam bilimleri odaklı ekren aşama startuplara uçtan uca destek sağlamaktadır. 2017-2018 yıllarında  TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim programına yönlendirdiği girişimler 3 milyon tl’den fazla hibe tohum sermayeye ulaşmıştır. 2017’de TÜBİTAK’a yönlendirdiği 14 girişim takımının tamamının fonlanması ile %100 başarı oranı yakalamıştır.

BiGGEge projesinin resmi yürütücüsü Ege Teknopark başta yaşam bilimleri ve sağlık alanları olmak üzere İzmir ve bölgedeki teknoloji faaliyetlerinde merkezi bir rol üstlenen Türkiye’nin hızla büyüyen Teknoparklarındandır. EÜ EBİLTEM-TTO ise Türkiye’nin en eski ve deneyimli teknoloji transfer ofislerinden biri olarak teknoloji ticarileştirme konusundaki uzmanlık sahibidir.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

Kaynak