AnasayfaEğitimÇocuk

Bilimin Ev Hali: “İki Kapıyı Aç da Cereyan Yapsın.”

Bilimin Ev Hali: “İki Kapıyı Aç da Cereyan Yapsın.”

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 30 Eylül Cuma günü Researchers’ Night-Avrupa Bilim Eğlence Günü “Bilimin Ev Hali” etkinliği düzenlenecek.

Bilimin Ev Hali etkinliği evde bilim tekniklerini özellikle ilk ve ortaöğretimdeki çocuklara göstermeyi amaçlıyor. Katılımın ücretsiz olacağı etkinlik kapsamında deneyler, gösteriler ve yarışmalar yapılacak.

ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 30 Eylül Cuma günü düzenleyeceği Bilimin Ev Hali etkinliği iki bölümden oluşacak. Birinci bölümü 13:00’da ODTÜ Kapalı Tenis Kortları’nda başlayacak etkinlik okul öncesi ve ilköğretim okul gruplarına yönelik aktiviteleri 16:00’a kadar kapsayacak. Daha sonra ortaöğretim okul gruplarına yönelik etkinlikler gerçekleştirilecek. 17:00-19:30 arasında bireysel ziyaretçilere yönelik bilimsel etkinlikler düzenlenecek.

Programın ikinci bölümünde sohbetler, söyleşiler ve gösteriler gerçekleştirilecek ve bu bölüm ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi ve Otoparkında olacak. Etkinlik 23:30’da verilecek olan konserle tamamlanacak.

Etkinliğe okul gruplarıyla birlikte katılmak isteyenlerin kayıt formunu doldurmaları gerekmektedir. Bireysel katılımcıların herhangi bir kayıt yapmalarına gerek yoktur.