AnasayfaSosyal KalkınmaKalkınma Gündemi

Birleşmiş Milletler Tarihinin En Büyük Yardım Çağrısı

Birleşmiş Milletler Tarihinin En Büyük Yardım Çağrısı

Birleşmiş Milletler tarafından, gelecek yıl gerçekleştirilmek üzere, tarihinin en büyük yardım çağrısında bulunuldu.

Birleşmiş Milletler (BM), kendi tarihinin en büyük yardım çağrısında bulundu; gelecek yıl kullanılmak, ve acil yardıma ve korunmaya muhtaç durumda 92.8 milyon insana ulaşmak üzere 22.2 milyar dolar toplanacak.

2016 yılı içerisinde 11.4 milyar dolar insani yardım toplandığı ancak 10.7 milyar dolar fon açığı bulunduğu; ve dünya genelinde çözümlenemeyen çatışmalar dolayısıyla insani yardımlara olan ihtiyacın her geçen gün daha da arttığı bildirildi.

Toplanacak yardımlar kapsamında, BM 2017 Küresel İnsani Yardım Planı raporu küresel düzlemde 128.6 milyondan fazla insani yardıma muhtaç insan olduğu belirtildi; bu doğrultuda, başta Suriye, Irak, Güney sudan, Yemen ve Nijerya olmak üzere toplam 33 ülkeye ulaşılması hedefleniyor.

Bu 22.2 milyar dolarlık yardımın 8.1 milyar doları Suriyeliler, 1.9 milyar dolar Yemen’e, 1.3 milyar dolar Güney Sudan’a, 1.21 milyar dolar Afrika kıtasındaki Güney Sudanlılara, 1 milyar dolar Nijerya’ya, 952 milyon dolar Sudan’a, 930 milyon dolar ise Irak’a yapılacağı öngörülüyor.

Haber: Selin Belce