AnasayfaSosyal KalkınmaSağlık&Hijyen

Bitiş Çizgisinin Seni Geçtiği Tek Yarış:Wings for Life

Bitiş Çizgisinin Seni Geçtiği Tek Yarış:Wings for Life

Wings for Life bu yılda tüm dünyada eş zamanlı gerçekleşecek olan koşu yarışmasının 8 Mayıs 2016 tarihinde saat 14:00’da ve Türkiye’de ise İzmir’de ikincisini gerçekleştireceğini duyurdu.

4 Mayıs 2014’te omurilik zedelenmelerini tedavi etme amacıyla yola çıkan sivil toplum kuruluşu Wings for Life  ilk kez bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla bir koşu yarışması düzenledi. Wings for Life bu yılda koşu yarışmasının 6 Mayıs 2018 tarihinde saat 14:00’da İzmir’de ikincisini gerçekleştireceğini duyurdu.

8 Mayıs 2016 tarihinde tüm dünyada başlangıç yapacak olan bu farkındalık etkinliği bu yıl  İzmir’de düzenlenecek. Aynı anda tüm dünyayı koşturma fikri ile geliştirilen farkındalık oluşturma projesinin fikri 2014 yılında başlangıç yaparak 40’tan fazla ülkede aynı anda gerçekleşti. Türkiye’de 2015 yılında yapılan etkinlik ise Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenmişti. Bu yıl 36 farklı ülkede ve 36 farklı lokasyonda düzenlenecek olan etkinlik omurilik zedelenmelerinin tedavisi için yapılan araştırmalara, koşarak ya da etkinliğin duyurulmasını sağlayarak bağış toplanmasına yardımcı olmak mümkün.

Etkinliğin ilgi çekici bir diğer özelliği ise bu yarışmada herhangi bir bitiş çizgi bulunmaması. Belirli aralıklarla hızını düşük seviyelerde artıran ve özel sensörler ile donatılmış bir araç son yarışmacıya kalana kadar yarışmacıları yakalayarak bitirmelerini sağlıyor.

Pek çok birey için yarışın en güzel anı, tanınmış isimlerce kullanılan Yakalama Aracı tarafından yakalandıkları an oldu. Bir yarışı sonlandırmak için Formula 1 sürücüsü David Coulthard, Paris-Dakar şampiyonu Marc Coma ya da uzaydan dünyaya atlayış yapan Felix Baumgartner tarafından tezahüratlar eşliğinde yakalanarak yarışı bitirebildiler.

Geçtiğimiz iki senede 40 lokasyonda 136 bin 677 insan yarışa katılarak 7 milyon Euro’dan fazla para toplanmasına destek oldu. Bağışlar, dünyanın dört bir yanında devam eden omurilik zedelenlenmelerinin tedavisi için yapılan araştırmalara harcanıyor.

The map shows the 37 running destiantions of the Wings for Life World Run around the globe.

The map shows the 37 running destiantions of the Wings for Life World Run around the globe.