AnasayfaSürdürülebilir KalkınmaUluslararası Kalkınma

BM’nin Sürdürülebilir Ulaşıma Geçin Çağrısı

BM’nin Sürdürülebilir Ulaşıma Geçin Çağrısı

Birleşmiş Milletler tarafından tüm ülkelere, sürdürülebilir ulaşıma geçilmesi çağrısı yapıldı.

Birleşmiş Milletler (BM), 2030 Ajandası (Agenda 2030) çerçevesinde tüm ülkelere, ulaşım planlamasında sürdürülebilir ulaşım sistemlerini benimsemeleri çağrısında bulundu.

Günümüz ve gelecek kuşakları gözeterek sürdürülebilirliğin önemini vurgulayan BM, 2030 Ajandası kapsamında uygulanmak üzere 17 amaç belirlemişti (Sustainable Development Goals – Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri). Buna göre, tüm bireylerin güvenli, erişilebilir ve sürdürülebilir ulaşım araçlarına erişme hakkı bulunduğu ve toplu ulaşım araçları sisteminin buna uygun tasarlanması gerekliliği bildiriliyor.

Bu bağlamda Grup Volvo CEO’su Martin Lundstedt, sürdürülebilir ulaşım kavramının çok sayıda ulaşım aracı demek olmadığını, önemli olanın insan esenliği olduğunu çünkü bunun ekonomiyi geliştirdiğini, iş fırsatları yarattığını ve açlık ile yoksulluğun azalmasına katkı sağladığını açıkladı. Lundstedt, sürdürülebilir ulaşıma geçişin cüretkar yenilikler ve hükümetler, sivil toplum ve özel sektör işbirliğini gerektirdiğini de sözlerine ekledi. Martin Lundstedt ayrıca, her geçen gün artan ekolojik teknoloji çözümlerine güvendiğini ve karbondioksit salınımının azaltılması konusunda olumlu bir bakış açısına sahip olduğunu da belirtti.

Kaynak

Haber: Selin Belce