AnasayfaİnovasyonTeknoloji

Boeing’in PAV Prototipi ilk kez havalandı!

Boeing’in PAV Prototipi ilk kez havalandı!

Boeing’in otonom yolcu hava aracı (PAV) prototipi, Vaassas’taki ilk uçuş testinde kontrollü bir şekilde kalkış, durma ve iniş işlemlerini tamamladı!

Boeing şirketinin kentsel hava mobilitesi çalışmalarına öncülük eden NeXt, elektrikli dikey iniş-kalkış uçakları (eVTOL) tasarlamak ve geliştirmek için Aurora Uçuş Bilimleri (Aurora Flight Sciences) ile birlikte çalışıyor. Yapılan test sonucunda, aracın özerk işlevlerinin ve yer kontrol sistemlerinin sağlığı doğrulanmış oldu.

Boeing Teknoloji Şefi Greg Hyslop: “Bir yılda kavramsal bir tasarımdan uçan bir prototipe geçtik. Boeing’in uzmanlığı ve inovasyonu, havacılığın dünyanın en güvenli ve en verimli ulaşım şekli olarak gelişmesinde kritik öneme sahip. Mobilite çözümlere; güvenli, yenilikçi ve sorumlu bir yaklaşımla yön vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Boeing NeXt, yeni bir mobilite ekosisteminin sorumlu bir şekilde tanıtılmasının yanı sıra otonom hava araçları ile pilotlu hava araçlarının birlikte güven içerisinde uçacağı bir gelecek için düzenleyici kuruluşlarla ve endüstri şirketleriyle birlikte çalışıyor.

Kaynak