AnasayfaGirişimcilikSosyal Kalkınma

Bu Araştırmalar Geleceği Şekillendirecek

Bu Araştırmalar Geleceği Şekillendirecek

Endüstrilerin uluslararası pazarda rekabet gücünü artırmak amacıyla Koç Üniversitesi Arçelik Yaratıcı Endüstriler Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Koç Üniversitesi ve Arçelik A.Ş., Türkiye’de yaratıcı endüstrilerin üretim kapasitesini, kalitesini ve uluslararası rekabet gücünü artırmak amacıyla Koç Üniversitesi Arçelik Yaratıcı Endüstriler Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (KUAR) kurdu.

KUAR; kültürel miras, ulaşım, bilgi, eğitim, sağlık, yaşam tarzı ve sanat/eğlence alanlarına yönelik disiplinlerarası çalışmalar yürütecek. Merkez, bu alanlarda geleceğe yönelik; kavramsal, deneysel, vizyoner prototipler* üretiminde yol gösterecek çıktılar elde etmeyi hedefliyor.

Söz konusu alanlar çerçevesinde KUAR; yenilikçi ve yaşam kalitesini artıracak ürün tasarımı ve vizyon projeleri için fikirler üretiyor. Bunun için ise, üniversite bünyesinde yer alan Araştırma Proje Geliştirme ve Teknoloji Transferi Direktörlüğü’nden (APGTTD), ülkenin fikir hakları politikasına dair destek alıyor.

KUAR ayrıca; bireyler, ekipler veya şirketlerden gelecek projelere de açık. Bu proje fikirlerini toplayarak inceliyor ve toplum nezdinde bir değer yaratma potansiyeli olan projenin gerçekleştirilmesine yönelik destek sağlıyor.

*İlk örnek, model.