AnasayfaİnovasyonYenilenebilir Enerji

Cihazlarınızı Şarj Etmek İçin Elinizle Enerji Üretin!

Cihazlarınızı Şarj Etmek İçin Elinizle Enerji Üretin!

Yenilenebilir enerji söz konusu olduğunda, muhtemelen akıllara ilk güneş enerjisi geliyor. Ancak, tüketicilere yönelik portatif güneş paneli ürünlerine rağmen, güneş enerjisi hala kapalı mekanlarda ve bulutlu havalarda bazı sınırlamalara maruz kalmaktadır. Son zamanlarda ise tüm bu enerji türlerine alternatif farklı bir enerji türü geliştirildi.

Alex Novik isimli tasarımcı tarafından üretilen Hand Enegy (El Enerjisi) olarak adlandırılan cihaz sayesinde artık elektronik aletlerinizin şarjı vücut enerjinizle dolacak. Powerball kol çalıştırıcı oyuncaklardan ilham alınarak üretilen bu tasarım sayesinde telefon tablet ve benzeri cihazlarınızı elektrik olmadan da şarj edebiliyorsunuz.

Tıpkı powerbank gibi ara kablo yardımıyla cihaza bağalanıyor ve şarj ediliyor. Top şeklinde bir yapısı olan cihaz, elinize alıp bileğinizi sağa sola döndürmenizle çalışıyor ve priz gibi elektrik üretiyor. Elektrik gerektirmemesi ve rahat taşınabilir olması cihazın uzun gezilerde ve elektrik olmayan durumlarda tercih edilebilir olmasını sağlıyor. 

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu