Anasayfaİklim DeğişikliğiYenilenebilir Enerji

Çin Karbon Salınımı Politikasını Değiştiriyor

Çin Karbon Salınımı Politikasını Değiştiriyor

Karbon salınımında dünyanın ilk  sırasında bulunan Çin, yaptığı son çalışmalar kapsamında ülke olarak sera gazı salınımının gözlemlenmesi için bir uydu geliştirecek.

COP21 Paris Zirvesi’nde iklim değişikliği için bir araya gelen 150 dünya liderinin kayda değer açıklamalarıyla birlikte, Çin Başkanı Xi Jinping ve Amerika Devlet Başkanı Barack Obama düşük karbonlu küresel ekonomi üzerinde ortak bir şekilde çalışacaklarını bildirdiler.

Çin Bilim Akademisi’nin içerisinde bulunan Changchun Optik ve Mekanik Enstitüsü tarafından geliştirilen ve 4 yıl sonra hazır olacak 2 adet karbon gözleme uydusu; Çin’in ilk uyduları olacak.

Bu tip uyduların ilki 2009 yılında Japonya ve 2014 yılında Amerika tarafından gönderilmişti.

Günümüzde sadece Çin’in sahip olduğu teknolojiyle yeryüzünün %71’lik bir alanında karbon izlerini takip edip, veri toplayabildiği bilinmektedir. Önümüzdeki dönemde planlanan uydu çalışması ile birlikte Çin, tüm yeryüzünü ve atmosferi gözlemleyebilecektir. Günümüze kadar yapılan hesaplamalar ile enerji ham maddelerinin ne kadar tüketildiği ve endüstri, tarım, ve atık yönetimindeki veriler ile açıklanıyordu.

Haberin orijinal metni için bu bağlantıya bakabilirsiniz.