AnasayfaSosyal KalkınmaKadın

Cinsiyet Eşitliği İçin Çalışan On Üniversite

Cinsiyet Eşitliği İçin Çalışan On Üniversite

Dünyanın en prestijli on üniversitesi cinsiyet eşitliğini yaygınlaştırmak ve güçlendirmek için çalışıyor.

UN Women‘ın (Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi) 2014 yılında başlattığı HeForShe* kampanyasının IMPACT 10x10x10 pilot projesi, dünyanın en prestijli on üniversitesinde cinsiyet eşitliğini yaygınlaştırmak ve güçlendirmek için yürütülüyor.

HeForShe IMPACT 10x10x10 çerçevesinde; Leicester, Hong Kong, Nagoya, Waterloo, Witwatersrand, Georgetown, Oxford, Sao Paulo, Stony Brook ve Sciences Po üniversiteleri; hükümetlerin, kuruluşların ve üniversitelerin karar verme süreçlerini, kendi bünyelerinde yaptıkları değişiklikler aracılığıyla cinsiyet eşitliği lehine etkiliyor. Bu on üniversite öğrencileri ve çalışanları bir araya gelerek kampüslerde neler yapılabileceği üzerinde çalışıyor. Bu değişikliklere bir örnek olarak, IMPACT 10x10x10 şampiyonu Leicester Üniversitesi’nin 2020 yılına kadar, kadın öğretim görevlisi temsilini %30’a çıkarması gösterilebilir.

university-of-leicester-heforshe_idema

*HeForShe: Birleşmiş Milletler’in kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığına karşı cinsiyet eşitliğini desteklemek amacıyla başlattığı kampanya. ‘Kadın için erkek’ diyerek, erkeğin desteği olmadan ayrımcılığın son bulamayacağını savunuyor. Kampanya, kadınların ekonomi ve sosyal alanda güçlenmesini hedefliyor.