AnasayfaEkonomik KalkınmaKadın

Dünya Ekonomik Cinsiyet Eşitliğini Ne Zaman Sağlayabilecek?

Dünya Ekonomik Cinsiyet Eşitliğini Ne Zaman Sağlayabilecek?

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayınlanan Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Araştırması’nın 2016 verileri arasında yer alan kıtaların ekonomik açıdan kadın-erkek eşitliğini ne zaman sağlayabileceğinin öngörüsü oldukça dikkat çekiyor.

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı rapor, Batı Avrupa kıtasının ekonomik açıdan kadın-erkek eşitliğini sağlamaya en yakın bölge olduğunu gösteriyor ve yapılan tahminlere göre 47 yıl sonra yani 2063 yılında bu bölge eşitliği yakalamış olacak. Latin Amerika ve Karayipler ise bu eşitliğin görülmesi için 2077 yılına kadar beklemek zorunda.

adsiz

Kuzey Amerika rapora göre ekonomik açıdan kadın-erkek eşitliğinde ileri yıllarda geriye gidiş yaşayacak ve burası araştırmadaki tek geriye giden bölge konumunda bulunuyor. Güney Asya bölgesi’de günümüzden 1000 yıl sonra kadın-erkek eşitliğinin ekonomik anlamda görüleceği kıta olacak.

Halihazırda kadın-erkek eşitliğinin en iyi olduğu ülkeler rapora göre şu şekilde sıralanıyor: İrlanda, Finlandiya, Norveç, İsveç, Ruanda, İrlanda, Filipinler, Slovenya, Yeni Zelanda ve Nikaragua.

Haber: Emircan Kürküt