Anasayfaİnsani Yardım

Dünya İnsani Günü İstanbul’da Kutlanacak

Dünya İnsani Günü İstanbul’da Kutlanacak

Tüm dünyada 19 Ağustos günü  kutlanan ‘‘Dünya Yardım Günü – World Humanitarian Day ’’  kapsamında 19 Ağustos 2015 tarihinde 14.00-17.00 saatleri arasında İstanbul, Başbakanlık Osmanlı Arşivleri’nde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) ortaklığında Dünya Yardım Günü etkinliği düzenlenecektir.

Etkinlikte, dünyadaki insani krizler ve çözüm önerileri ile insani yardım konusunda farkındalık oluşturmak amaçlanmakla birlikte farklı kuruluşlardan katılımcıların bir araya gelerek fikir paylaşımında bulunması da hedeflenmektedir. Özellikle STK, özel sektör ve kamu arasındaki diyaloğu arttırmak etkinliğin önemli bir noktasını oluşturmaktadır.

World Humanitarian Day Nedir?

Dünya İnsani Yardım Günü, insani yardım alanında çalışanları ve bu etkinlikler sırasında hayatını kaybedenleri anmaya adanan bir gündür ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 19 Ağustos olarak belirlenmiştir. Bu gün aynı zamanda BM’nin Bağdat’taki merkezinin bombalanmasının da yıl dönümüdür.

Birçok ülkede yapılan etkinliklerle kutlanan bu özel günün önemi; yapılan çalışmalar ve bilgilendirici materyaller ile artırılmaya çalışılıyor. Aynı zamanda bu yıl hazırlanan sosyal medya kampanyası ile de birçok internet kullanıcısına da etkinlik ulaşmayı hedeflemektedir.

Ayrıca bu gün için sosyal medya üzerinde oluşturulmuş dijital kampanya ile dünyanın farklı bölgelerindeki bireyler bu konu özelindeki düşüncelerini #ShareHumanity hashtagiyle paylaşabilmektedir.

Dünya Yardım Günü hakkında daha fazla bilgi için  www.worldhumanitarianday.org adresini ziyaret edebilirsiniz

İdema Haber