AnasayfaKalkınma Gündemiİnsani Yardım

Dünya İnsani Yardım Zirvesi Tanıtım Paneli Bugün Düzenleniyor

Dünya İnsani Yardım Zirvesi Tanıtım Paneli Bugün Düzenleniyor

Dünya İnsani Yardım Zirvesi Tanıtım Paneli 27 Nisan Çarşamba günü yani bugün saat 16:00 – 18:00 arasında Columbia Global Centers  İstanbul tarafından düzenleniyor.

23-24 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul’da ilk kez düzenlenecek olan Dünya İnsani Yardım Zirvesi küresel çapta insani yardım alanında çalışmalar yapan kurumların ve ajansların temsilcileri, devlet kademesinde temsilciler ve BM ajans delegasyonlarının katılımı ile gerçekleştirilecek.

Dünya çapında insani yardım teması altında ilk kez düzenlenen bu etkinlik öncesinde Columbia Global Centers İstanbul  bir tanıtım paneli düzenleyecek. Panelde “Dünya İnsani Yarım Zirvesi nedir ve neden önemlidir?”, “İnsani yardım konusundaki mevcut durum nedir?”, “Türkiye’nin bu alandaki rolü nedir?”, “İnsani yardımda yerel yönetimlerin, özel sektörün, sivil toplumun ve Birleşmiş Milletler’in rolü nedir?” sorularına BM, yerel yönetim , sivil toplum ve özel sektör temsilcileri tarafından cevaplar verilecek.

Panele BM Koordinasyon Uzmanı Halide Çaylan, UCLG-MEWA Koordinatörü Adrien Licha, Hayata Destek Direktörü Sema Genel Karaosmanoğlu, UPS İK Genel Müdür Yardımcısı Kerem Gök konuşmacı olarak katılacak.