AnasayfaEkoloji

Dünya’nın İlk Çevre Kirliliği Karşıtı Atkısı Üretildi

Dünya’nın İlk Çevre Kirliliği Karşıtı Atkısı Üretildi

Çevredeki kirli havayı filtreleyerek daha sağlıklı bir hava solumamızı sağlayacak olan atkı üretildi. Özellikle yayalar ve bisikletçiler için önemli bir buluş olan Wair hem havadaki zararlı maddeleri filtreliyor hem de online bir uygulama sayesinde daha az kirli bir rota sağlıyor.

Her gün vücudumuz üzerinde olumsuz etkisi olan çok miktarda zararlı madde soluyoruz özellikle ozon gazı ve azot vücudumuzdaki bronş tüplerini tahriş eder ve solunum problemlerine neden olur.

İşte tüm bu problemleri çözmek için Fransız firma Wair, nefes aldığımız havadan kirli havayı arındıran bir atkı geliştirdi. Üreticilerden Caroline Van Renterghem Paris’te maruz kaldığı kirli hava sonrasında solunum problemleri yaşadı ve özellikle yüksek kirlilik seviyelerine sahip olduğu yerlerde kullanımı çok fayda sağlayacak olan bu atkı bisikletçiler ve yayalar için tasarlandı.

Kirli havanın %99’unu flitreleyerek temizliyen bitkisel bir deriden yapılma bir maske içeren ve yüzünüze göre şekil alan atkı sayesinde artık temiz havaya erişmek daha kolay olacak.

Ayrıca Sup’airman adlı bir uygulama ile desteklenen atkı filtrenin değiştirilmesi gerektiğini ve daha temiz rotanın nerede olduğuna dair akıllı telefonun konumlandırma mekanizmasının etkinleştirilmesiyle size daha temiz bir rota sunuyor.

Uygulama aşırı kirli havanın olduğu durumlarda kullanıcıyı uyarıyor veya filtrenin değiştirilmesi gerektiğini ve büyük şehirlerde yaşayan insanlar için mükemmel sağlık ipuçları sağladığını bildiriyor.

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu