AnasayfaEğitimUluslararası Kalkınma

Dünyanın yeni eğitim gözdeleri belirlendi

Dünyanın yeni eğitim gözdeleri belirlendi

Londra İktisat Okulu’nun 78 ülkede yaklaşık 15 bin üniversiteyi kapsayan analiz çalışması bir bölgedeki üniversite sayısının iki katına çıkarılmasının, beş yıl içinde o bölgede kişi başına düşen Gayri Safi Yıllık Yurt İçi Hasıla (GSYİH)’da %4.7’lik bir artış sağladığını ortaya çıkardı.

Peki yüksek öğrenim ve ekonomik büyüme arasındaki bu bağlantıyı önümüzdeki yıllarda hangi ülkeler en iyi şekilde kullanacak?

tactıcs

Times Higher Education, UCL Eğitim Merkezi’ndeki Global Higher Education Merkezi ile birlikte çalışarak; araştırma yayınlanma oranları, yüksek öğrenim katılım oranları ve kişi başı GSYİH gibi bir dizi akademik ve ekonomik ölçütlere bakarak bu alanda yükselecek olan ülkeleri belirledi ve Onları ‘TACTICS’ olarak adlandırdı.

tactıcs 2

Araştırmada, yüksek eğitim açısından Tayland, Arjantin, Şili, Türkiye, İran, Kolombiya ve Sırbistan’ın geleneksel olarak küresel yükselen yıldızlar olarak tanımlanan ülkeler olan Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’yı aşma potansiyeline sahip olduğu belirlendi. TACTICS ülkelerinde, GSYİH 15 bin Doların altında, ancak gençlerin en az yarısı yüksek öğretime kaydoluyor.

 kaynak.