AnasayfaEkolojiÇevresel Kalkınma

Ekşi Şeyler Yayınlanan Her İçerik İçin Bir Fidan Dikecek

Ekşi Şeyler Yayınlanan Her İçerik İçin Bir Fidan Dikecek

Yoğun gündeminden ve üretiminden dolayı gözden kaçan Ekşi Sözlük içeriklerini, Ekşi Sözlük bünyesinde ve farklı bir arayüzle öne çıkaran Ekşi Şeyler, yayınlanan her içerik için bir fidan dikecek.

Ekşi Sözlük, Sedat Kapanoğlu tarafından 1999 yılında katılımcı bir online sözlük olarak kuruldu. Sadece 2015 yılında 175 milyon farklı kişi tarafından 4 milyar kez görüntülenen Ekşi Sözlük, Türkiye’nin önemli internet markalarından biri haline geldi.

Kendini kutsal bilgi kaynağı olarak tanımlayan Ekşi Sözlük bu doğrultuda oluşturduğu birikimi keşfe çıkmak için bir alt proje geliştirdi. Ekşi Şeyler adını verdikleri bu proje ile sözlüğe girilen içerikler farklı bir görünüm aracılığıyla tekrar gündeme taşınarak daha geniş kitlelere ulaştırılacak.

Ekşi Sözlük, 2009 yılında TEMA Vakfı işbirliğiyle 36.000 metrekare alana 9.000 fidan dikerek Ekşi Sözlük Ormanı’na hayat vermişti.Bu kez ise, Ekşi Şeyler projesi çerçevesinde yeni bir orman oluşturuyor. Ekşi Şeyler Ormanı’nı farklı kılan ise bu projenin süresiz oluşu. Yani, Eşki Şeyler’de daha önce yayınlanmış içerikleri için de fidan dikimi yapılacak.