AnasayfaGenelTeknoloji

Elon Musk, yüksek hızlı araç tünelini tanıttı!

Elon Musk, yüksek hızlı araç tünelini tanıttı!

Tesla’nın kurucusu Elon Musk, otomobillerin şehir içinde yüksek hızla seyahat etmesini sağlamak üzere yapılan yeraltı tünelinin prototipini Los Angeles’ta tanıttı.

Kentlerdeki trafik sıkışıklığını gidermek için tasarlanan prototip tünelin uzunluğu şu an sadece 1,6 kilometre ama amaç giderecek bir yeraltı tünel ağı kurmak.

Musk, son teknoloji ürünleri denediği Boring şirketi tarafından yapılan tünelin tanıtım toplantısına, sürücü koltuğunda oturduğu araçla tünelden geçerek gitti.

Musk, modifiye edilmiş elektrikli arabaların bir asansör sistemi ile tünele indirilip saatte 240 km hıza çıkabileceğini belirtti.

Peki Tünel Nasıl çalışacak?

Tünelin planı, modifiye edilmiş elektrikli araçların asansör sistemiyle tünele indirilip, tünellere yerleştirilmesi yöntemiyle çalışıyor.

Boring ve SpaceX şirketlerinin bulunduğu Hawthorne bölgesinin altında bulunan tünelin 1,6 km’lik kısmının 10 milyon dolara mal olduğu açıklandı.

Musk henüz çok başında oldukları tünel çalışmalarının ulaşımda devrim yaratabileceğini iddia ediyor, ancak sistemin geniş çaplı uygulanışının ne kadar gerçekçi olduğuna dair soru işaretleri de var.

Kaynak