AnasayfaSosyal KalkınmaDezavantajlı Gruplar

Erişilebilir Hindistan Kampanyası Başladı

Hindistan Sosyal Adalet ve Güçlendirme Bakanlığı, ‘Erişilebilir Hindistan’ kampanyasını ulusal çapta bir hareket olarak uygulamaya soktu. Kampanya ile engelli bireylerin evrensel ulaşım ve erişilebilirlik noktasında şartların iyileştirilmesi hedefleniyor.

“Erişilebilir bir Çevre İnşası” sadece engelli bireyler için değil, tüm bireylere fiziksel erişilebilirlik sağlanmasını amaçlıyor. 2016 Haziran ayına kadar ilk hedefi, en az 50 şehirde hükümet binalarının tamamen engelli bireyler açısından erişilebilir hale getirilmesi oluşturuyor. 2018 yılına kadar ise kamu ve devlet binalarının %50’sinin erişilebilir hale getirilmesi planlanıyor.

Kampanyanın bir başka hedefi ise “Ulaşım Sistemine Erişebilirlik”. Bu hedef kapsamında Haziran 2016’ya kadar  uluslararası havaalanlarının dönüştürülmesi ve Mart 2018’ kadar ise iç hat hizmeti veren tüm hava alanlarının engelli bireylere uygun geliştirilmesi planlanıyor. Aynı şekilde demiryolları ağındaki tüm araçların ve istasyonların Haziran 2016’ya kadar dönüştürülmesi bekleniyor.

Kampanyanın son bileşeni ise “Bilgi ve İletişim Ekosistemine Erişebilirlik”. Bu hedef ile tüm kamu dökümanlarının ve internet sitelerinin uluslararası standartları kapsayacak şekilde kullanılabilir ve erişilebilir hale getirilmesi hedefleniyor. Bu hedefi gerçekleştirebilmek için bir işaret dili eğitmeni havuzu oluşturulması planlanıyor.

Kampanya için oluşturulan websitesi üzeriden tüm bireylerin yaşadıkları bölgelerde kontrol amaçlı eksik veya iyileştirilmemiş kamu binaları veya engelli bireyler açısından erişim sağlamada yetersiz kalan yapıların bildirilmesi için gerekli altyapı da bulunuyor. Bireylerin bir denetim sistemi oluşturarak yetersiz gördüğü yapıları veya kanalları sistematik bir şekilde bildirerek önceliğin o birime veya yapıya verilmesi sağlayabiliyor. Bu sayede tüm bireyler erişim noktasındaki sorunlarını ortadan kaldırmış oluyor.

Kampanya hakkında duyarlılık göstererek yaşadıkları bölge ve şehirlerdeki ihtiyaçları ve eksikleri bildiren ve denetimini yapan bireyler ve kurumların site üzerinden promosyonu da sağllıyor. Bu uygulama motivasyon açısından etkin ve değerli bir uygulama olarak kullanıcı dostu bir kampanya aracı olarak görülebilir.

banner-2

Kampanyanın web sitesine ulaşmak için buraya tıklayabilirisiniz.