AnasayfaGenelTeknoloji

Esri Türkiye, “Genç Bilginler Yarışması” Projelerinizi Bekliyor!

Esri Türkiye, “Genç Bilginler Yarışması” Projelerinizi Bekliyor!

Esri Kimdir?

Esri, 1969 yılından bu yana Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) pazarında öncülüğünü sürdürmekte olan ve dünyanın zor sorunlarına çözümler üretebilmek için kurulmuş bir haritalandırma şirketidir. Esri 73 ülkede Coğrafya Biliminde, yazılım geliştirmede ve veri analizinde aktif rol oynamaktadır. Bilimi, sürdürülebilirliği, eğitimi, araştırmayı ve olumlu değişimleri desteklemekte olan bir yapıya sahiptir. Esri yazılımları, 7000’den fazla üniversitede sınıflarda öğretilmektedir.

Esri Türkiye Neler Yapmaktadır?

Esri Türkiye, sağlamakta olduğu Mekânsal Analizler, Görüntüleme ve Uzaktan Algılama, Haritalama ve Görüntüleme, Gerçek Zamanlı CBS, 3B CBS, Veri Koleksiyonu ve Yönetimi gibi hizmetler ile ArcGIS sistemi aracılığıyla yönetim, işleme, analiz, paylaşım, verilerdeki mekânsal düzenlerin tespiti, gerçek zamanlı CBS ile lokasyon görüntülemesi ve aktivitelerin operasyonel bilinirliğinde artışın sağlanması, partnerleriniz ile paylaşılabilir konseptlerin yaratılması ve mevcut verilerin mevcut kaynaklardan coğrafi olarak anlamlandırılması gibi hizmetleri sunmaktadır.

Esri Türkiye, yapmakta olduğu üniversite ziyaretleri ile üniversite öğrencilerine kariyer etkinliklerine katılımlarında fırsatlar sunmakta, sektördeki kariyer alanlarında bilgi edinmelerini sağlamakta ve GeoAcademy ile kariyerini şekillendirmek isteyen yeni mezun öğrencilere çalışma imkanları vermektedir.

Esri Türkiye Genç Bilginler Yarışması’nın Amacı Nedir?

Esri Türkiye, Türkiye’deki öğrenciler için Esri Genç Bilginler Programı’nı (Esri Young Scholars Program)  yürütmektedir. 2013 yılından bu yana ülkemizde hayata geçirilen Esri Genç Bilginler Proje Yarışması’nda hedeflenen amaç, Türkiye’den Esri teknolojisi üzerine proje geliştiren bir öğrencinin ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki San Diego şehrinde 8 – 12 Temmuz 2019 tarihlerinde düzenlenecek olan Esri Kullanıcı Konferansı ve Esri Eğitim Kullanıcı Konferansı’na (Esri User Conference ve Esri Education User Conference) seyahat ve konaklama masrafları da dahil olmak üzere ücretsiz olarak katılabilmesi ve projelerini 18.000 CBS Uzmanı ile paylaşma imkanına erişmesinin sağlanmasıdır.

Esri Türkiye Genç Bilginler Yarışmasına Kimler Katılabilir?

Esri Türkiye Genç Bilginler Yarışmasına, 15 – 30 yaş arası İngilizce bilen lise, üniversite ve yüksek lisans öğrencileri katılım gösterebilir.

Genç Bilginler Yarışması Ödülleri

Esri Türkiye Genç Bilginler Yarışması kazananı 8 – 12 Temmuz 2019 tarihlerinde San Diego (Kaliforniya, ABD)’da yapılan Esri Kullanıcı Konferansı’na katılmaya hak kazanacaktır.

Son başvuru tarihi: 18 Mart 2019

Detaylı bilgi ve başvuru formu için tıklayınız.