AnasayfaTeknoloji ve Kalkınmaİnovasyon

Facebook artık TV yayınlarına başlayacak !

Facebook artık TV yayınlarına başlayacak !

Canlı yayın özelliklerini her geçen gün geliştiren Facebook artık TV yayınlarına da başlayacak. Facebook’un önümüzdeki Haziran ayında yayına başlamayı planladıkları duyuruldu.

Yeni dönemde yayımlamak için bir düzüne yeni yayın hazırladığı konuşulan Facebook’un bu yeni rotasında uzun süren televizyon dizi ve programların bunaltıcılığına da yer olmadığı ve bu sayede rakip sosyal medya kanallarından daha hızlı bir şekilde öne geçebileceği konuşuluyor. Bu alışılmadık hamlenin de televizyon kanallarına büyük bir darbe olacağı tahmin ediliyor.

Yaklaşık 2 milyar kullanıcısı bulunan Facebook bu yeni uygulama sayesinde dünyanın en çok izlenen TV kanalı haline gelme potansiyeli taşıyor. Facebook’un bu uygulamaya geçmesindeki öncelikli amacı Amazon Prime, Netflix veya YouTube gibi kanallara alternatif bir video içerik servisi üreterek reklam verenleri buraya çekmeyi amaçlamak olduğu söyleniyor.

Ancak diğer taraftan bu uygulama başladığında televizyonlarda yer alan reklamların bir süre sonra Facebook’a kayacağı öngörülüyor ve bu da TV kanalları için risk taşıyor. Facebook’un TV kanalında gençlere yönelik yayınların başlatılması öncelikli olarak görülüyor.

Kaynak