AnasayfaTeknoloji ve KalkınmaSosyal Yardımlar

Facebook İle Bağış Yapmak Artık Çok Kolay

Facebook İle Bağış Yapmak Artık Çok Kolay

Facebook tarafından geliştirilen “Fundraisers” (Bağışçılar) uygulaması ile bağış kültüründe yeni bir dönem başlıyor. Bu uygulama ile bağış işlemleri doğrudan sosyal medya aracılığı ile yapılabilecek.

Facebook tarafından başlatılan bu yeni girişimle birlikte “Fundraisers” (bağışçılar) adlı yeni bir araç  kullanıcılara tanıtıldı. Bu araçta modüler bir uzantı özelliği eklenerek tıpkı bir facebook sayfası  işlevi ile belirli bir kampanya için tartışmaların yapıldığı fotoğraf ve videoların paylaşıldığı, bağışların talep edilebildiği bir ortam yaratılması hedeflendi.

Yeni  oluşturulan bağışlama butonu  “fundraisers” (bağışçılar) adlı online araç aracılığı ile bağışta bulunmak isteyen kullanıcılar için bu işlemi arkadaşları ile paylaşabilmelerini de mümkün kılıyor.

Facebook  Sosyal Fayda Takım Kaptanı olan Naomi Gleit yaptığı açıklamada “Yeni geliştirilen bu özellikler 37 adet kar gütmeyen grup ile test edildi.” dedi. Şirket önümüzdeki yıla kadar Amerikan 501(c)(3)’e kayıtlı olan tüm kurumlar için bu özelliği mümkün kılmayı hedefliyor. İleriki dönemde de uluslararası hayır kurumları da Facebook’un hedefleri arasında bulunuyor.

Naomi Gleit, uygulamanın esas amacının bağış yapabilme tecrübesinin bir tık ile yani olabildiğince hızlı bir şekilde elde edilmesini sağlamak olarak belirtti. Örneğin, bir Facebook kullanıcısı çevrimiçi olduğunda herhangi bir arkadaşının bağış talebini duvarında görebilecek. Seçeneklerini değerlendirip bağış yapmak istemesi durumunda ve de daha öncesinde kredi kartı bilgilerini paylaşmış ise tek bir tıklama ile istediği miktarda bağışı gönderebilecek.

Amerikan 501(c)(3): Amerikan muhasebe sisteminde ulusal gelir bölümü için kullanılan ve kar amacı gütmeyen kurumların vergiden muaf olduklarını belirten muhasebe kodu.