AnasayfaTeknoloji ve KalkınmaGöç ve Mülteciler

G7 Ülkelerine Göç Hareketleri

G7 Ülkelerine Göç Hareketleri

GoogleTrends tarafından göç hareketleri hakkında haritalandırma yöntemiyle okuyucularını bilgilendirme amaçlı bir uygulama geliştirildi. Uygulamada G7 ülkelerine(Fransa, Birleşik Krallık, Almanya, ABD, Japonya, İtalya, Kanada) 2004 – 2016 yılları arasında dünyanın diğer ülkelerinden yapılan göç hareketlerini gösteren bir sistem geliştirildi.

G7 ülkelerine yapılan göç hareketlerini gösteren bu uygulamada 2004 yılından günümüze kadar yapılan göç hareketinin ilk 10 sıralaması gösteriliyor.

ABD’ye yapılan göçlerde en fazla göçmen Jamaika’dan geliyor. İkinci sırada Nijerya, üç ise Honduras. Almanya ise ilk sırada Lübnan, ikinci sırada Cezayir, üçüncü sırada Pakistan geliyor. Kanada ise sırasıyla Bangladeş, Pakistan ve Kamerun’dan göç almakta.

Geçmişte bakıldığında ise Türkiye Almanya arasında yapılan işgücü alımı anlaşmaları kapsamında 1960’lı yıllarda büyük bir göç hareketi başlamıştı.

Günümüzde iç savaş sebebiyle Suriye’den ise Avrupa’ya ve komşu ülkelere yapılan zorunlu göç dünyanın gördüğü en büyük göç dalgası olarak nitelendirilmekte.

Google Trends’in sunduğu bu hizmet son yıllarda yapılan göç dalgalarına ekonomik ve kültürel anlamda G7 ülkelerine yapılan göçün harita üzerinde görülerek analizini mümkün kılıyor.

Uygulamayı incelemek için buraya tıklayabilirisiniz.