AnasayfaEkonomik Kalkınma

Geleceğin On Piyasası

Geleceğin On Piyasası

BMI Research tarafından geleceğin yükselen on piyasası tanımlandı.

Finans-ekonomi alanında araştırmalar yürüten BMI Research, gelecekte ekonomiye liderlik edecek on yükselen piyasayı/ülkeyi açıkladı. BMI, bu ülkelerin 2025 yılına kadar toplam gayri safi yurtiçi hasılaya 4.3 trilyon dolar (Japonya’nın günümüz ekonomisi) oranında katkı sağlayacağını öngörüyor.

Genellikle imalat ve inşaat sektörlerinin öncü iş alanları olacağı; imalatın özellikle Bengladeş, Myanmar ve Pakistan’ı güçlü bir büyümeye götüreceği; inşaatın ise tüm ülkelerde gözde iş alanı olacağı ve bunun kentleşme oranını artıracağı açıklandı.

Öte yandan, doğal maddeleri işleme endüstrilerinin (madencilik, petrol, doğalgaz) geçtiğimiz 15 senenin tersine gelecekte ekonomik büyümeye çok katkı sağlamayacağı öngörülüyor.

Geleceğin on ekonomisi şöyle sıralanıyor: Bengladeş (tarımsal işletme), Mısır (doğalgaz), Etyopya (tarımsal işletme), Endonezya (tarımsal işletme), Kenya (belirsiz ancak çay, bahçe ürünleri ve kahve ticareti söz konusu), Myanmar (madencilik), Nijerya (belirsiz; petrol ve kakao), Pakistan (tarımsal işletme, petrol), Filipinler (belirsiz; yarı iletken endüstrisi, elektronik ürünler, ulaşım ekipmanları) ve Vietnam (tarımsal işletme, petrol rafinerisi).

Kaynak

Haber: Selin Belce