AnasayfaKentler ve Yerel KalkınmaKentsel Kalkınma

Genç Dostu Kentler Endeksi (GDKE) projesinin web sitesi yayına girdi

Genç Dostu Kentler Endeksi (GDKE) projesinin web sitesi yayına girdi

Mart 2016 – Mart 2018 dönemine yönelik olarak İsveç Başkonsolosluğu desteğiyle gerçekleştirilen Genç Dostu Kentler Endeksi (GDKE) projesinin web sitesi yayına girdi. Habitat Derneği ve Ortak Gelecek İçin Diyalog Derneği ortaklığında yürütülecek proje, temel olarak kapasite gelişimi ve katılım hakları temelinde farkındalık yaratmayı, gençliğin (yerel) karar alma süreçlerine katılımını ve kentlerine olan aidiyetini artırmayı, gençler için daha yaşanabilir kentler yaratmayı ve gençliğin katılımını sürdürülebilir kılmayı hedefliyor.

Bu bağlamda proje, merkezi ve yerel yönetimlerin, gençliğin ihtiyaçlarını ve önceliklerini görebileceği, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör çalışmaları için temel oluşturabilecek ve katılım konusunda bir destek mekanizması ortaya koyabilecek sürdürülebilir hedefleri kapsıyor.

Proje dâhilinde, gençlik öncelikleri ve ihtiyaçları 5 ana konu altında toplanırken, bu konular altındaki alt başlık ve faktörler ile birlikte ele alınacak ve toplanan verilerle, gençliğe ilişkin istihdam oranı, nüfus oranı gibi temel veriler çaprazlanarak bir endeks çalışması yapılacak.

 15 kente yönelik çalışmalar planlanıyor

Web sitesi üzerinde gençlerin fikirleri bir araya getirilirken buna ek olarak proje dâhilinde belirlenen 15 kente yönelik daha detaylı çalışmalar yapılması planlanıyor. Bu çalışmalar, her kentten belirlenecek gönüllülerin eğitimi ile gönüllülerin kendi kentlerinden toplayacağı anlamlı verileri ve kentlerde düzenlenecek çalıştayları içerecek. Proje kapsamında belirlenen kentler ise Adana, Aydın, Bartın, Bingöl, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Kayseri, Kırklareli, Muş, Samsun, Siirt, Van, İzmir/Bornova ve İstanbul/Kartal.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.