AnasayfaEkolojiYenilenebilir Enerji

Google, 2017 Yılından İtibaren %100 Yenilebilir Enerji Kullanacak

Google, 2017 Yılından İtibaren %100 Yenilebilir Enerji Kullanacak

Internet devi Google, 2017 itibariyle kullandığı enerjinin %100’ünü  yenilebilir enerji kaynaklarından temin etmeyi planlıyor.

Binlerce sunucusuyla en çok enerji tüketimi yapan şirketlerin başında gelen Google, daha düşük maliyetli olan yenilenebilir enerjinin kullanılmasının hem insanlık hem de gelecek için daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyor. İşte bu yüzden tamamen yenilenebilir enerji kullanmak için çalışmalara başladı.

Google’ın veri merkezleri ve 60.000 çalışanlı ofisleri, 2017 yılı itibariyle yenilenebilir enerjiyle güçlendirilecek. 2017 yılını şirketin dönüm noktası olarak göre Google, yıllardır bu konuda çalışmalar yapıyordu hatta son olarak enerji konusunda makaleler yayınladığı bir site de açtı.

Halihazırda Google, dünyanın en büyük yenilenebilir elektrik alıcısı, ve geçen yıllarda gücünün % 44’ünü rüzgar ve güneş enerjisi çiftliklerinden satın aldı. 2017 yılı itibariyle de bu oran % 100 olacak, çünkü Google kurucuları, iklim değişikliğinin gerçek ve de acil bir tehdit olduğunun farkındalar, bu yüzden biran önce harekete geçmek istiyorlar. 

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu