AnasayfaGenelTeknoloji

Google Maps, sunduğu en hızlı rotadan uzaklaşanı uyaracak!

Google Maps, sunduğu en hızlı rotadan uzaklaşanı uyaracak!

Google Maps, en hızlı rotadan uzaklaşanı uyaracak! 

Google Maps’in yeni eklenecek olan özelliği “stay safer” ile bundan sonra en hızlı rotadan uzaklaşıldığı zaman uygulama uyarı verecek!

Hindistan’da test edilmeye başlayan yeni özellik sayesinde ‘Stay Safer’ özelliğini seçen yolcular varmak istedikleri noktaya giden en hızlı rotadan 500 metre uzaklaştıklarında uyarılacaklar. Bu özellikle de fazla ücret almak adına yolu uzatan taksicilerin de önüne geçilebilecek.

Diğer yandan asıl amacın, özellikle yalnız seyahat eden kişileri taksi kullanımı esnasında güvenli yoldan sapmalara karşı korumak olduğu biliniyor. Testin ardından henüz Google tarafından bir açıklama yapılmadığı için şu anda bu özelliğin ne zaman dünya genelindeki kullanıcılara sunulacağı ise henüz bilinmiyor.

HIZ LİMİTİ ÖZELLİĞİ DE GELDİ

Bu arada Google Maps’e geçtiğimiz hafta da kullandığınız yol üzerindeki hız sınırlarını gösteren yeni bir özellik eklendi. Şu an için Türkiye’deki kullanıcıların erişemediği bu özellik Arjantin, Avustralya, Belçika, Brezilya, Kanada, Çekya, Portekiz, İsveç, ABD ve İngiltere’de kullanılmaya başlandı. Kademe kademe her ülkeye açılması hedefleniyor. Bu özellik halihazırda Google’ın 2013 yılında 1 milyar dolara satın aldığı ve ayrı bir uygulama olarak yaşamını sürdüren Waze’de bulunuyor. Dolayısıyla farklı ülkelerde hızlıca kullanıma açılması bekleniyor.  

Kaynak