AnasayfaDezavantajlı GruplarUlaşım

Google Haritalar’a tekerlekli sandalye ile erişilebilen rotalar ekleniyor

Google Haritalar’a tekerlekli sandalye ile erişilebilen rotalar ekleniyor

Google, şehirlerde gezinmek için Google Haritalar’a tekerlekli sandalye ile erişilebilen rotalar ekliyor.

Bu özellik, erişimi olan kişilerin dolaşmasını kolaylaştıracak.

İlk olarak New York, Londra ve Sydney gibi şehirlerde başlayacak olan uygulamanın ardından tüm dünya genelinde kullanılabilir olması bekleniyor.

Şehirlerde gezinirken, kullanıcılar artık “tekerlekli sandalye ile erişilebilen” seçeneğini bir seçenek olarak seçebilecekler ve uygulama, kullanıcının güvenli bir şekilde gezinebilmesi için hedefe giden rotaları gösterecek. Daha az yürüme veya daha az aktarma gibi rota isteğinde bulunmayı tercih seçeneğine benzer şekilde çalışacak.

“Şehir merkezlerinde, otobüsler ve trenler çoğu zaman, tekerlekli sandalye kullanan ya da diğer hareketlilik ihtiyaçları olan insanlar için oldukça zor olabiiliyor. Hangi istasyonların ve rotaların tekerlekli sandalye dostu olduğu hakkında bilgi her zaman faydalıdır ama bunu nereden öğrenebileceğimizi bilmek lazım.

Tam bu noktada Google, herkes için toplu taşıma çalışması yapmak ve bugün hareket halindeki kullanıcılar için toplu taşımada daha kolay gezinmek için tekerlekli sandalye erişimine uygun rotaları kullanıma sunuyor.

Bu özellik ilk olarak Londra, New York, Tokyo, Mexico City, Boston ve Sydney’de piyasaya sürülüyor ve şirketin gelecekte diğer şehirlerde kullanıma sunma planları da var.

Geçtiğimiz yıllarda Google, erişim ihtiyacı olan kişilere Google Haritalar’ı kullanmalarına yardımcı olmak için artan çalışmalar yapmıştı.

“Google’ın ürün müdür şirketin misyonunu dünyanın bilgisini organize etmek ve onu evrensel olarak erişilebilir ve faydalı kılmaktır” diye ifade etti.

Kaynak