AnasayfaSağlık&Hijyen

Google ve UNICEF Zika Virüsüne Karşı Harekete Geçti

Google ve UNICEF Zika Virüsüne Karşı Harekete Geçti

Zika virüsü için çalışmalara başlayan Google ve UNICEF, virüs için salgın olan yerler hakkında bir haritalama ve tanımlama uygulaması geliştirmeyi hedefliyor. Diğer yaygın hastalıklara nazaran tespiti ve tedavisi daha zor olan Zika virüsü için olası yayılma noktaları için yapılacak haritalama çalışması ile birçok farklı veritabanı bir araya getirilecek.

Google virüs hakkında gerekli tüm bilgilerin detaylı bir çalışmasından sonra bireylerin virüs konusunda dikkatli olmaları açısından bilgilerin kolayca erişilebilir ve görünür kılınması için çalışmalarına başlamış durumda.  Bunun yanı sıra Google, geçtiğimiz günlerde virüs hakkında farkındalık yaratmak, teşhis ve tedaviye destek sağlamak için UNICEF’e  1 milyon dolarlık bir bağışın yapılacağını açıkladı.

Google konu ile ilgili yaptığı açıklamada; UNICEF ile olan işbirliğinin kadrolarında bulunan gönüllü bilim adamları, mühendisler ve tasarımcılar ile planlandığını belirtti. Bu kapsamda Google, Zika virüsüne odaklanarak, nerede ve nasıl müdahale yapılması gerektiğini, hangi hükümetle ya da sivil toplum kuruluşuyla nasıl iletişime geçileceğini sistematize eden bir çalışma platformu oluşturmayı hedefliyor. Aynı zamanda Zika virüsünün dışında oluşturulacak olan bu platformun, diğer salgınlar meydana geldiği durumlarda da kullanılması planlanıyor.

Şu an için 16 dilde Zika virüsü ile ilgili içerik oluşturma çalışmaları devam ediyor. Google ayrıca, Zika virüsüne konusunda farkındalık arttırılması için Youtube ve Susam Sokağı gibi ünlü sosyal medya araçları ve platformları da bu kapsamda harekete geçirdi.