AnasayfaTeknoloji ve KalkınmaKırsal Kalkınma

Google’dan bedava internet hizmeti

Google’dan bedava internet hizmeti

Google, helyum gazıyla uçan balonlar aracılığıyla kırsal alanlara ve festivallere bedava internet sağlayacak.

Google, belirli bölgelere yerleştirdiği dev helyum balonlarıyla sel gibi doğal felaketler yüzünden internet kapsama alanının kaybolduğu durumlarda internete erişim olanağı sağlamayı amaçlıyor. ‘Helikite’ adı verilen balonlar, geleneksel cep telefonu baz istasyonu sistemi çöktüğünde veya daha fazla kapasiteye ihtiyaç duyulduğunda, toplulukların İnternet’e erişmelerini sağlayan bir mobil sinyal gönderecek.

Google, balonlarının doğal felaketler ve benzeri olaylarda kapsama alanı sağlamak için bir aya kadar havada kalabileceklerini ve 5 km’ye kadar internet sinyali sağlayabileceklerini bildirdi. Her ne kadar şimşek gibi durumlarda riskli görünse de internet balonlaru dronelardan daha fazla hava şartlarına dayanıklı görünüyor. Üstelik dronelar motorla çalıştıkları için hava da asılı kalma süreleri de kısıtlı oluyor.

Google, balon projesiyle dünya üzerinde özellikle coğrafi olarak internete erişimi zor olan yerlere internet sağlamayı amaçlıyor. Üstelik yüksek maliyetli internet altyapıları yerine gökyüzüne dev balonlar kurmayı planlıyor.

Kaynak