AnasayfaDezavantajlı GruplarAfetler

#harcımızaUMUTkat

Düzce Evsiz Depremzedeler Dayanışma ve Konut-Yapı Kooperatifi mücadelesinde Düzce Umut Atölyesi katkılarıyla inşaat aşamasına gelindi.

Geçtiğimiz günlerde birinci yılını dolduran Düzce Umut Atölyesi buluşmasında, 1999 Düzce Depremi’yle başlayarak 15 yıldır sağlıklı ve güvenli konut mücadelesi sürdüren Düzce Evsiz Depremzedeler Dayanışma ve Konut-Yapı Kooperatifi’ne sağlanan destekle inşaat aşamasına gelindiği bildirildi.

Kooperatifin mücadelesine; şehir plancısı, mühendis, mimar gibi birçok meslekten gönüllü profesyonellerin bir araya gelerek oluşturduğu Düzce Umut Atölyesi’nde Düzce Umut Evleri projesi ortaya çıkarıldı. Katılımcı planlama yönteminin bir örneği olan bu çalışma, gelecekte yürütülecek projeler için de ışık oldu.

Bu projede ilk olarak mahallenin maketi kooperatif üyelerinin önüne konularak, onlardan bu maketi şekillendirmeleri beklenmiş, çıkan sonuçlar kapsamında ise mahalle üzerine bir vaziyet planı çıkarılmış ve grup çalışmalarında mahallenin yeni hali tasarlanmış.

Şimdilerde tasarım aşaması tamamlanan projenin hayata geçirilebilmesi için Düzce Umut Atölyesi destek bekliyor. Bu destekler, fikir vermek, kampanya düzenlemek, bir eser üretmek, bağışta bulunmak, bir kişi önermek gibi akla gelebilecek tüm katkılara açık.