AnasayfaTeknoloji ve Kalkınmaİnovasyon

Hortumlar enerjinin geleceği olabilir mi?

Hortumlar enerjinin geleceği olabilir mi?

Hortumların iyi bir şöhreti yok, bu nedenle onları elektrik üretmek için kullanma fikri kimseye sempatik gelmiyor. Ancak Louis Michaud, insanlara bu fikri satmaya kararlı bir mühendis.

Michaud, 1969’dan beri tornado tabanlı enerji fikri üzerine çalışıyor ve 2006 yılından bu yana Atmosferik Vorteks Motorunu (AVE) hayata geçirmek için zaman harcıyor.

Michaud projeyle uğraşmaya başladığında, asıl amacı rüzgar enerjisi değildi. Michaud su arıyordu, özellikle havayı ısıtarak konvansiyonel yoğunlaşmanın alternatifini yakalamak için bir yol arıyordu. Fikir harekete geçmese de, hava, yerden ısıtıldığı ve yukarıdan soğutulduğu için, kasırgalar meydana geliyor ve Michaud’a gerekli olan kıvılcımı veriyordu.

Louis-Michaud-AVE-Prototype-Fireplace-Tornado-Man.jpg.838x0_q80

Michaud hayatını kasırgalardan elektrik üretmeye adadı. Yıllar boyunca bir takım prototipler üretti. Michaud, girdabın uzunluğu ne kadar yüksek olursa o kadar fazla enerji üreteceğini teorize etti. Büyük bir girdap yaratmanın bir yolu da enerji santrallerinden geçiyordu. Enerji santralleri zaten çok fazla ısı atığı üretiyor, bu yüzden bazı türbinleri çevirecek bir kasırga yaratmak için bu atıklardan faydalanabilinir.

Louis-Michaud-AVE-Lambton-College-Tornado-Man.jpg.838x0_q80

AVE santralden çıkan ısı atığını biriktirip girdabın muhafaza edilmesi için kullanıyor. Popular Science’a konuşan Michaud, bu sürecin ilave santral kullanmadan enerji santralinin çıktısını %10-20 oranında artırabileceğini söyledi. Bir santralin yarattığı kasırga yaklaşık 9 mil yüksekliğine ulaşabiliyor. Çoğu kasırga saati yaklaşık 9,6 mil hızında.

Araştırma ve geliştirme çalışmalarına devam etmek için Michaud, Thiel Vakfı’nın Breakout Labs’tan, PayPal kurucu ortağı Peter Thiel’in yarattığı ve bir sonraki seviyeye geçmek için mali itkiye ihtiyaç duyan bilimsel fikirlere para sağlayan bir fondan 300 bin dolarlık hibe aldı. Ontario’daki Lambton College ile birlikte çalışan Michaud, hibe programını, AVE’nin üniversitenin kampüsünde daha geniş bir sürümünü oluşturmak için kullandı.

Büyük bir donör ya da enerji şirketi çıkıp projenin büyümesine yardımcı oluncaya kadar Michaud’un AVE’si ilginç ve yeni bir temiz enerji fikri olarak bekliyor.

kaynak.