AnasayfaEğitimTeknoloji ve Kalkınma

IBM, SkillsBuild Programı ile Türkiye’de kalifiye iş gücüne katkı sağlayacak!

IBM, SkillsBuild Programı ile Türkiye’de kalifiye iş gücüne katkı sağlayacak!

Uluslararası İş Makineleri’nin (IBM) yeni dijital SkillsBuild Programı, iş hayatına katılmak isteyenlerin ihtiyaç duydukları teknik ve profesyonel becerileri geliştirmelerine yardımcı olacak.

IBM, çeşitli nedenlerden dolayı kariyerine ara vermiş ve şimdi işe dönmek isteyen ya da sektör ve meslek değiştirmek isteyenlerin iş gücüne başarıyla katılmalarına yardımcı olmak için geliştirilen SkillsBuild’i Türkiye’de hayata geçirdi. Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) ve YenidenBiz iş birliğiyle geliştirilen program, iş gücüne dahil olmak ve rekabetçi yeni yakalı işlerde çalışmak isteyenleri desteklemeyi amaçlamaktadır. Akredite dijital eğitim içeriği ile kişiye özel koçluk ve pratik öğrenme deneyimi sunan SkillsBuild Programı, katılımcıları sahip oldukları donanımlara ek olarak hedefe yönelik becerilerle de donatmayı hedeflemektedir.

SkillsBuild, şu anda iş arayanlar için web geliştiricisi becerileri, müşteri hizmetleri temsilcisi becerileri ve dijital temel beceriler de dahil olmak üzere üç kariyer programı sunmaktadır. Eğitim programlarının, siber güvenlik, analitik ve diğer popüler becerilerle yeni teknolojileri kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanmaktadır.

Eğitim programlarını tamamlayan katılımcılara ise dijital yetkinlik belgesi veya rozet verilecektir. Katılımcılar, IBM’den gönüllülerle veya SkillsBuild’in diğer iş ortaklarıyla birlikte, kişisel koçluk ve deneyimsel öğrenme aracılığıyla pratik bir öğrenme deneyimini de elde edecekler.

IBM Türkiye Genel Müdürü Volkan Sözmen, SkillsBuild programı hakkında ise şunları söyledi: ‘Dijital ekonominin büyümesiyle birlikte, iş dünyasının yeni becerilerle donanmış istihdama yönelik ihtiyacı her geçen gün artıyor. SkillsBuild Programı, bu ihtiyacın kapatılmasına önemli bir rol oynayacak ve iş arayanların yeterliliklerini artırmalarına destek olacaktır. Yenidenbiz ve GİRVAK iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz bu programla, teknik ve profesyonel yeteneklerin gelişimini desteklemekten mutluluk duyuyoruz.

SkillsBuild hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için buraya tıklayınız.