AnasayfaGöç ve Mültecilerİş Fırsatları

IKEA, Mağazalarında Suriyeli Mültecilerin Yaptığı Halıları Satacak

IKEA, Mağazalarında Suriyeli Mültecilerin Yaptığı Halıları Satacak

IKEA, 2019 yılında mağazalarında Suriyeli mülteciler tarafından yapılan halı ve tekstil ürünlerini satacak. Bu girişimin Ürdün’de yaşayan ve özellikle kadınlardan oluşan 200 Suriyeli mülteciye iş imkanı sunması bekleniyor.

Ürdün’ün Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yaparak önemli bir sorumluluk aldığını söyleyen IKEA yönetim müdürü Jesper Brodin, Suriye halkının yaşadığı bu zor günlerde böyle bir yolu seçerek katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

IKEA, özellikle kadınların çalıştığı yerel organizasyonlarla bu tarz projeler geliştirmeyi hedefliyor. Kayıtlara göre Ürdün, 655,000 Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. Son verilere göre 37,000 Suriyeli mültecinin Ürdün’de çalışma izni var ama kadınlar daha çok evleriyle ve çocuklarıyla ilgilenmek zorunda kaldıkları için çalışamıyorlar.

İşte tam bu noktada IKEA, aile üyelerine de zaman ayırabilmeleri için kadınlara esnek çalışma saatleri sağlamaya çalışıyor. Halı ve tekstil ürünleri Ürdün’de ve Orta Doğu’da bir çok anlaşmalı yerel marketlerde satılıyor. İsveç mobilya devi de bu sınırlı üretimin gelişmesinin bir parçası olmak istiyor.  

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu