Anasayfaİş OlanaklarıÇalışma Koşulları

İş Kurmak ve Yapmak İçin En İdeal Ülkeler

İş Kurmak ve Yapmak İçin En İdeal Ülkeler

Dünya Bankası tarafından yayınlanan ‘Doing Business 2017’ (İş Yapmak 2017) araştırmasına göre belirli bir iş kurmak ve iş yapmak için en ideal olan ülkeler düzenlemelerin ölçümlenmesiyle belirlendi.

Araştırmaya göre on sene önce belirli bir iş kurmak için gereken zaman 46 gün iken günümüzde bu zaman dilimi oldukça azalarak ortalama 21 güne geriledi. 137 ülkenin farklı alanlardaki işletmeler kurulması için reformlar yaptığı da rapora yansıyan önemli bir başka detay olarak karşımıza çıkmaktadır. Rapora göre iş kurmak için en ideal on ülke ekonomisi şu şekilde sıralanmaktadır: Yeni Zelanda, Kanada, Hong Kong, Makedonya, Azerbaycan, Singapur, Avustralya, Gürcistan, Ermenistan ve İrlanda.

Rapor ayrıca iş yapmanın en kolay olduğu on ülkeyi de göstermektedir. Buna göre Yeni Zelanda yine birinciliğini korurken, ikinci sırada Singapur, üçüncü sırada Danimarka yer almaktadır. Güney Kore, Norveç, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, İsveç ve Makedonya da geriye kalan en iyi beş ülkeyi oluşturmaktadır. Türkiye 190 ülkenin yer aldığı listede 69. sırada bulunmaktadır.