AnasayfaTeknoloji ve Kalkınmaİş Fırsatları

İşkur’dan geçlere “youtuber” olma eğitimi

İşkur’dan geçlere “youtuber” olma eğitimi

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), gençlere yeni iş kapısı açmak için Google’la işbirliğine girdi. 

Youtuber’lık günümüzde özellikle gençlerin ilgi gösterdiği popüler bir meslek kavramı olmaya başladı. Dünyanın en büyük video platformu YouTube , gençlerin herhangi bir konuda çektikleri videoların ilgi çekmesiyle para kazanma aracı olurken Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) da bu konuda önemli bir hamle gerçekleştirdi.

İŞKUR, Google ile işbirliği yaparak gençlere ‘YouTuber’lık eğitimleri vermeye başlayacağını duyurdu.  Türkiye’de bu işi yapan gençler takipçi sayıları milyonlara ulaşan ve görüntüleme oranı yüksek hesaplar sayesinde YouTube kanallarından aylık kazanç 10 ile 30 bin TL arasında kazanç sağlayabiliyor.

İlk olarak Bursa, Kayseri, Van, Gaziantep, Samsun ve Antalya gibi 6 ilde başlanacak olan eğitimlerde gençlere yeni iş olanaklarının yaratılması hedefleniyor.

Ayrıca Google, üniversitelerdeki irtibat noktaları aracılığıyla gençlere “dijital girişimcilik”, “Nasıl YouTuber olunur?” eğitimleri de veriyor.

YouTube verilerine göre mobil cihazlar üzerinden video görüntüleme oranı her yıl 2 kat artıyor. Google’ın büyük gelir elde ettiği youtube kullanıcılarının çoğunluğuysa gençlerden oluşuyor, bu yüzden bu işbirliği gençlerin hayallerindeki işi yapmalarına olanak sağlayacak.

Kaynak